~ Höstlov ~

Halva lovet har redan gått... Känner att jag bara skulle vilja stanna upp tiden och vara ledig för resten av mitt liv medans pengarna rullar in som tusan! Känns som det går för fort allt... Men men... Inte så långt kvar i skolan som tur är! Snart jul igen. Längtar som tusan, men tyvärr så är den ju över lika fort... Men i år ska jag försöka njuta ordentligt! =D
 
Annars är det bra! Dum som jag är så höll ja på med hö idag, vilket jag är allergisk mot.. Så nu sitter jag här och snorar för fullt. Men jag får skylla mig själv!
 
Surfar runt här lite på datorn i väntan på att Niklas ska hjälpa mig med min engelska uppgift. Tur att ha en kille som är super duktig på engelska!
 
Annars så gör jag inte så mycket. Hade Niklas två bröder och min lillebror på besök från måndag till tisdag, sen avslutade vi kvällen på lite kalas hos Niklas lillebror som fyllde 11 år.
Och idag har jag varit i stallet och ridit.

Resten av veckan består av jobb, fixa frisyren, och lite fest!
 
Nu fick ni lite uppdatering! =D
 
 
 



~ Laddar batterierna ~

Hade en kanon kväll med mina fina vänner hos Hannah igår! Dock åkte jag hem redan vid halv 12 eftersom jag är hundvakt åt Kipper ( pappas hund.) Men kvällen blev iaf jätte lyckad. Så roligt att få träffa alla igen!! Man gör det verkligen för sällan... Men när man väl träffas så känns de som de var igår... Även fast vi suger på att höra av oss till varandra så vet vi ändå vart vi står, och det är jätte skönt! 
 
 
Min dag har bestått av en snabbtitt på ''hästloppisen'' på ridskolan i Mölltorp. Men jag hitta absolut inget... Sökte en sadelgjord till Blixten, men vi ska ju till Ullared snart. Så får kolla då! 
Sen for vi vidare till Karlsborg och lastade alla agility hinder och körde ut dem till hallen vi hyrt tills i morgon då det äntligen är dags för min ''agilitykurs''. Ska bli riktigt roligt och lärorikt! Så ska sätta kameran på laddning så jag kan ta lite kort! 
 
Efter att alla hindren var på plats så köpte jag med sibylla mat hem. Niklas var också på fest igår, men dock så tål han knappt inget... Så han har legat på toan hela dagen! Så jag och Hope åt mat själva. Sen vila jag en stund och ladda energin till ett eftermiddagspass på jobbet. Men innan jobbet fick ja ett ryck och började måla på byrån hemma. Så nu är två lådor grundmålade. Bara 4 stycken kvar + hela stora byrån! Puh! Men snyggt blir det nog allt =D
 
Nu sitter jag här och är mätt efter lite mat hos farmor och en halv kindermaxi jultomte. Haha. Ska börjas i tid med julen, jag älskar ju allt som har med jul att göra! 

Så ska samla ihop min lilla flock och krypa i sängs! Förutom Blixten då, han är lite för stor. Men skulle jag få bestämma skulle han få sova i våran sovrum. Tror dock inte Niklas är lika förtjust i den tanken.. Haha. 
 
Han var i allafall Wilma uppe hos idag, så han fick lite kärlek han också. Jag hinner tyvärr inte med han i helgen nu när jag har agilityn och allt. Men ska upp dit på måndag tänkte jag! 
 
Sov gott och glöm inte att ställa tillbaka klockan en timme inatt! 
 
 



~ irriterad... ~

Håller ju som  sagt på och målar här hemma! Men det blir inte riktigt som jag tänkt mig.. Till en början såg det ju nästan proffsigt ut. Men nu ser det ut som ''ludd'' på dörren.. Det kommer ifrån rollern som jag köpte...Och jag som var inne på Colorama och fick hjälp och dem tipsa om just den här rollern för den var så bra. Så jag var inne idag igen och fråga. Och då sa dem att det lät konstigt... Så vet inte varför det blivit så... Men får hoppas att det inte syns när dörren är på sin plats igen. För just nu ligger den i tvrummet där solen lyser rakt på, så allt syns jätte tydligt! Men men... Ska testa igen annars får testa någon annan fin roller eller köra med pensel.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



~ Skärpning ~

Läste ne kompis blogg som är väldigt duktig och inspererande när det gäller styrketräning m.m! Så nu sitter jag här och mår dåligt och vill köra gärnet på gymmet ihopp om att jag ska bli supervältränad direkt... men drömma går ju alltid.

Blir så arg och trött på mig själv att jag fuskar så när det gäller min träning... Den där squats utmaningen som jag började med gick åt pipan... grr. Jag gjorde väl 10 dagar tror ja. 

Jag är alltid ordentlig dem första dagarna, men sen rinner det liksom ut i sanden... Och när jag väl tränar så kör jag inte till max... Så fort det blir jobbigt så slutar jag, nästan iaf. 
Har bett Niklas att hjälpa mig och det gör han. Men när han väl gör det så blir jag bara sur och irriterad ( mest på mig själv för att jag inte orkar...)
 
Och maten måste jag bättra mig med! Jag MÅSTE lära mig att äta mer grönsaker osv... Är verkligen kass på de! Men jag läste idag på en blogg om en nyttig maträtt som jag tänker testa i morgon! 
Dricka har jag iallafall blivit mycket bättre på att inte dricka. Blir bara någon gång i bland som jag dricker vanlig dricka. Annars är det cola light, vatten eller loka som gäller! Och det är ju bra?
Godiset småfuskar jag fortfarande med... Men när skolan är igång så brukar det gå rätt bra på veckorna. Men då frossar man ju på helgen istället... Men försöker att äta popcorn som iallafall är lite nyttigare. 
Men chokladen är svår... Choklad monster som jag är! Och idag var jag och lillebror inne på en choklad butik med ENDAST choklad! Så köpte ju ett jättefint choklad hjärta som jag köpt där förut. Men den ska jag spara tills på fredag! Blir en tuff utmaning! 
 
Ska försöka sätta mig ner och göra ett schema som passar mig. Tror jag satt alldeles för höga krav på mig själv förut när det gäller styrketräningen. Så nu sätter vi till och börja med ett schema som är lagom. 
Vi börjar med två dagar i veckan så får jag helt enkelt utöka. För när man väl kommer igång och kör ett tag så kommer man till slut in i det. Så var det i våras. Då gick träningen riktigt bra faktiskt! 
 
Så nu ska jag försöka gymma två dagar i veckan och ut och springa en dag i veckan. Jag har ju faktiskt både häst och hund som jag rör mig tillsammans med! 
 
Ganska tråkigt inlägg och jag förstår om ni slutade läsa efter andra meningen. Men det här inlägget var mest till mig själv... för nu jäklar måste jag skärpa till mig! 
 
Men har iaf tränat två dagar den här veckan, och i morn får det bli ett gympass till eller ett konditionpas. Återstår att se! 
 
Wish me god luck! ;) 
 
 



~ He's back ~

Nu står Blixten i kopparhult igen med kompisarna. Eller iaf med en kompis! Tackar Hannah & Andreas för att vi fick vara på besök där i två veckor. Super tacksam över att få ge Blirre lite mer tid! 

 
Nu till vårat problem.. 
Liados ( Monicas nya häst sedan 1 år tillbaka) förändrades mot dem andra hästarna i flocken i somras då det kom in ett sto i bilden.. Han fick hingstbeteénde och var jätte elak mot dem andra hästarna. Så stoet fick flytta igen och vi testade på nytt att släppa ihop hästarna vilket resulterade i att Jeane och Uno skadades och Blixten blev biten och fick ett täcke som hängde i trasor... Så sen dess har Liados fått gå själv. Cirka 1 ½ månad nu. 
Så medans Blixten var iväg till Undenäs med mig så släppte Monica ihop Uno och Liados vilket funkade bra och det var som förr igen. 
Men när Blixten kom igår så funkade det jätte bra att släppa ihop dem igen. Men en stund efter att vi hade åkt bröt helvetet ut.. Liados blev tokig och attackera båda hästarna. Blixten blev vettskrämd och Uno detsamma. Så nu går Blixten och Uno ihop och Liados i en hage brevid. Så himla tråkigt att han beter sig såhär.. Både jag och Monica står som frågetecken just nu! Hästarna har funkat ihop hela sommaren och innan också. Har aldrig varit något problem. Men efter stoet så är Liados annorlunda. 
 
Någon som vet vad det kan bero på? Nu kan det ändå inte finnas kvar så mycket lukter från stoet och det känns som att Liados borde fått bort ''hingsten'' i sig... Men jag vet inte? 
 
Hoppas kunna hitta en lösning snart, för det funkar inte att ha hästarna i olika hagar på vintern... Men vi får hoppas det lägger sig så man kan släppaihop dem igen! 
 
Har du tips, så hör gärna av dig! 
 
 
 



~ Underbara fredag ~

Ja suger på att skriva roliga och bra rubriker... Men det får ni stå ut med! 
 
Härlig start på min fredag iallafall! Ledig och sovmorgon. Sitter för tillfället och äter frukost, ska snart göra i ordning mig för en promenad med Hope i det fina vädret! Sen ska jag ta tag i och börja fixa med dörrarna! Kommer bli riktigt bra när det är klart, men först är det allt slit jobb! 
 
Ne nu ska jag fortsätta ha en bra fredag, hoppas ni har det också! :D 
 
 
 
 
 



~ Skorna är på igen ~

Testade att ta av Blixten skorna förra gången hovslagaren var här eftersom han inte rids så ofta längre. Men det funka inte alls. Stackarn var så himla omfotad så han kunde knappt gå.. Hovslagaren säger att han hovar skulle bli starkare efter några månader. Och hade jag haft en yngre häst hade den kunnat få gå och få starkare hovar utan skor, men eftersom Blixten rä så gammal så kädes det bara elakt att låta han gå utan.
Jag vet ju inte hur lång tid jag har kvar med plutten. Så då kan han lika gärna få kunna gå ordentligt! Skulle han gå utan skor skulle han bara bli värre... Så nu har plutten skor på sig igen! 
 
Red en sväng igår tillsammans med Hannah och daffy vilket gick jätte bra. Blixten gick på fint och inte alls lika stel som han brukar vara. Så det kändes bra! Tror Blirre behöver komma ut lite mer för att inte bli så stel. Han verkar ganska nöjd med att få komma ut lite och skrittas. 
 
Ska försöka ta lite bilder idag också! 
 
 



~ Målar projekt ~

Äntligen har den vita färgen kommit så vi kan börja måla om dörrarna och byrån! Vi ska måla om badrumsdörren samt sovrumsdörren. De är just nu tråkiga trädörrar... Och jag tycker att det ser mycket fräschare ut när det är vitt! 
 
Så ska fixa i ordning mig lite och sen åka till Colorama och fixa roller samt lite sandpapper! 
 
Hinner nog inte börja med något idag, men då är iallafall allt förberett! 
 
 



~ Intensiv vecka ~

Hemma efter en långdag på praktiken! 
Startade dagen med en liten tur på Blirre, Hopan fick också vara med och springa! Klarade oss ifrån regnet som tur var... Alla tre ( jag, Hope & Blirre) är inte så förtjusta i regn! ;) Sådan matte sådan hund/häst! Hahah. 
 
Men var riktigt skönt med en ridtur som start på dagen! 
 
Nu är jag ganska trött... Har varit en intensiv vecka med mycket praktik och mycket annat! 
I morn är det praktik på förmiddagen och sen ska jag och Hannah iväg och hämta halm till deras lösdrift. Ska släppa ihop hästarna i morgon. Men tror att det kommer gå fint fint! Hästarna har luktat på varandra en hel del, och det är bara Daffy som är lite typisk sto ;) Piper och har sig! 
Nej nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på ett av snitt av Nashville innan ja somnar! 
 
 
 



~ Oredigerade bilder på min fina vovve ~

Wilmas kille Sebastian skickade lite bilder som han tagit på Hope. Världens bästa hund! 
 
 
 
 
 



~ Har egentligen en unghäst ~

Red en sväng på Blixten idag efter praktiken. I början var han lite små seg, men sen när vi typ ridit hälva vägen flög de i han något. För resten av vägen var han jätte pigg ! Han ville knappt skritta utan små trava mest hela tiden! Ibland undrar jag verkligen om det inte är en unghäst jag har istället för en 25 åring! ;) Men roligt att han är pigg, det är tecken på att han ändå vill fortfarande. Men allt är på hans villkor, vill han inte springa när jag manar på han, så behöver han inte. Utan han bestämmer! 
 
I morn får han vila, då åker jag bara upp och morgon fodrar och kollar till han. På torsdag får jag se lite, om vi tar en promenad eller en ridtur. Återstår att se! Hope ska iallafall få hänga med ut och springa. Nu är vi inte i Tiveden där det kryllar av varg, men vem vet. Kan ju finnas i Undenäs också. Men Hope hon brukar oftast vara väldigt närma mig och Blixten. Så det är ju tur! 
 
Ne nu ska jag fixa lite kvällsmat och se mysa ner framför tvn! 
 
 



~ Äntligen ~

Rubriken stämmer ganska bra! Äntligen kan jag ge BlirreBus den tid han förtjänar! Igår körde vi ner han till Hannah & Andreas. Blixten ska stå där i två veckor under min praktik. Har ju så dumma tider och hinner inte åka ända upp till Tiveden. Så då får jag ha hand i Undenäs i stället. Så himnla snällt av Hannah att jag får ha han där. Nu kan jag ge han den tid han förtjänar. Eftersom jag passerar Undenäs varje dag så blir det ingen omväg för mig att åka till Blixten, så nu kan ja vara hos han varje dag. Sååå roligt!!! 

Idag var jag bara där och borstade lite och morgon fodra. I morgon tänkte jag skritta en sväng på gammelgubben! 
 
Ja försöka komma ihåg att ta lite bilder i morgon! 
 
 



~ Dreams ~

En stor dröm jag har är att flytta till USA och bo på landet. Att leva ett riktigt ''ranch liv''. Hästtokig som jag är så har ju alltid hästarna haft en väldigt stor plats i mitt liv. Jag har läst väldigt många hästböcker i mina yngre dagar ( oj vad gammalt de lät... ), kollat på hästfilmer, firat julaftonsmorgonen i stallet, tränat sent på nätterna istället för att vara ute och festa med kompisar. Ja listan kan göras lång! 
Så hästar i framtiden är ett självklart val för mig!
Jag har alltid gillat country. Countrymusik, country filmer och country livet. Därför skulle det vara en dröm för mig att få uppleva just ''ranch livet''. 

Min dröm skulle vara att leva på en lagom stor gård, med ett stall som rymmer ca åtta hästar ( åtta är ett jämt tal, och ganska lagom). Det ska vara belyst paddock, lösdrift, finnas en rundkorall, stora fina hagar och fina härliga stigar och järden att rida på. Jag gillar att träna och tävla hoppning, och att rida dressyr pass osv i paddocken. Men favoriten är ändå att rida ute i skogen. Jag tycker att det är ett måste när man har häst. En häst ska inte bara behöva gå i ett ridhus eller på en ridbana, utan ridas mycket i skog och mark också! 
Så min gård ska ha många möjligheter till fina ridvägar! 
Huset ska vara hemtrevligt och inte allt förstort. Ett måste är en vedkamin i tv rummet och bubbelbad på toaletten! 
Det ska finnas en mysig alltan som man kan tillbringa sena kvällar på, med tända ljus och någon bra bok samtidigt som kan kan se ut över gården och se när hästarna går i hagarna och betar,  åhh!
 
Hade jag inte haft min familj, vänner och djur här i Sverige hade jag inte tvekat för fem sekunder att flytta!! Men nu har jag ju allt här i Sverige. Men vem vet, om några år kanske jag är en USA bo? ;) 
Första steget är iaf att resa till USA och upptäcka landet. Finns ju så otroligt mycket att se där! Och Niklas är lika nyfiken han, så det är ju roligt! Men någon flytt tror jag är långt borta. Men drömma kan man ju alltid. Eller hur? 
 
 
 
 
 
 
 
 



~ 2014, vårat år ~

Har glömt berätta hur det gick i söndags på våran andra agility tävling! 
 
Första banan gick det ganska bra. Banan var ganska bra, lagom svår och lagom lätt. 
Jag hade en plan på att sätta Hope snett mot det första hindret, så jag gjorde det. Men satte henne lite för snett så hon förstod inte riktigt att hon skulle över hindret.. Så där fick vi våran första vägran. Och andra hindret gjorde jag fel så Hope hoppade inte det helller. Men sen kom vi igång! Hela banan flöt på bra! Men såklart finns det MASSOR med saker att träna på, och slalomet måste bli bättre! Men hon är iaf med mig, men farten den kommer väl den också! 
 
Tyvärr så kom hon lite före mig på slutet och gjorde en snurr för att vänta in mig. Men tyvärr så gjorde hon den för nära hindret så det räknades som en vägring. Alltså fick vi tre stycken vilket innebär diskade.. Men jag är nöjd med den banan! 
 
Hope var ganska trött och detta var bara hennes andra tävling. Och det är ju mycket nya intryck och massa hundar runt om. Så sista banan, som även var riktigt riktigt svår ( Har aldrig tränat på sådana banor.) Gick inte alls bra! Hope var helt ofukserad och nästan gick istället för att springa... Vi korsade varandra lite då och då. Och det var inte alls något flyt i den banan! Så den kan vi säga var katastrof! Men Hope var trött och jag gjorde fel.... 
 
Men annars är jag nöjd! Just den dagen var jag kanske inte så nöjd och allt kändes omöjligt. Men nu är det nya tag som gäller och vi blickar framåt!
Det är så himla nyttigt med såna här tävlingar. De är då man märker vad som behövs tränas på och hur det ska tränas. 
Hope och jag ska träna på lite olika banor. Fast väldigt korta banor och vi ska köra korta stunder. Hope behöver bli lite mer taggad. Och jag vet att hon kan bli det, för det har jag sett! 

Måste tacka alla fina människor som hjälper mig! Guld värt!!