~ Mot nya äventyr ~

Ska iväg och provrida en nya häst efter skolan. Ska bli spännande! Är ett arabsto på 8 år. Har faktiskt aldrig ridit en arab, så ska bli intressant hur det går och känns.
 
Fast är inte helt säker på hur jag ska göra med en till häst. Det är mycket som spelar in! Men har bestämt mig för att kolla på den här hästen och se hur det känns osv!
Blixten är såklart kvar! Där kommer inget att förändras!
 
 
 
 
 



~ ego ~








~ Skoltrött ~

Åh orkar inte med skolan. Är super trött och är hellre hemma och grejar!
 
Igår började träningslydnaden igen! Så nu har vi att träna på tills nästa vecka. Hårdträning på linförigheten och ingångarna. Såå kul att komam igång efter sommaruppehållet.
Och ikväll är det dags för agility igen! Ska träna på torsdag också, men då blir det bara lite bus och skoj och inte så allvarlig träning. På söndag tävlar vi! Börjar sakta men säkert bli nervös! Haha.
 
 



~ To do lista ~

Ska snart dra igång med disken... Och sen vet jag inte riktigt. Packa och plocka i ordning lite här hemma. Sen ska jag åka till stallet. Får se om jag rider lite eller om jag bara pysslar med han. 
 
Kör en favorit i repris! 
 
 



~ Ledig dag! ~

Skönt med en ''mjukstart'' i skolan. Så idag är vi lediga! Men vi kommer typ vara det några fredagar som de ser ut som just nu iaf. Så hoppas på de.
 
Tränade lite agility igår. Gick ganska bra. Vi tränade häcken med hopphinder vilket hon tog väldigt bra. Men vårat svåraste hinder just nu är slalomet. Hope tycker det blir lite tråkigit ibland och blir ofoukserad. Så nu har jag fått lite nya tips som vi ska träna på! Ska ju tävla om en vecka typ... Men jag vet att vi har det svårt med slalomet så det gör absolut inget om det inte går bra med det. Det viktigaste är att vi åker dit och har roligt. Det är så mycket mer runt om som t.ex banvandring, slutmäta Hope, anmäla sig, massa andra hundar osv... Men jag tror det kommer bli sjukt roligt! Tror banan är utomhus, så får hoppas på att det inte regnar. För då är det typ kört! hahah ;) Hopan hatar ju regnet! 
 
 



~ så vackra ~

Hittade lite fina och härliga bilder. 
 
 
 
 
 
 
 
 



~ I brist på annat ~

10 saker som ni inte visste om mig

* Jag gillar inte egoistiska människor, det finns en gräns. 

* Jag gillar inte att vara själv på kvällen när det är mörkt. 

* Jag älskar att bli kliad på ryggen. 

* Jag älskar att shoppa. Suget kommer speciellt när man inte har pengar till att shoppa ;) Hahah. 

* Jag älskar hösten och ljuen när man får tända massa mys och bara mysa ner i varm filt efter en kall dag på hästryggen.

* Jag fiser väldigt ofta

* Jag tror på andar. 

* Mitt första djur var en kannin som hette Skutt. 

* Jag bryr mig väldigt mycket om mina nära. 

* Jag älskar nitar på kläder, skor, plånböcker och mycket annat! 

30 frågor om mig själv. 

Fullständigt namn - Mathilda Linnea Kjellqvist

Ålder - 18 år. 

Vart bor du - Karlsborg för det mesta. Men är skriven i Undenäs. 

Husdjur - Häst & hund. Och en galen katt hos pappa. 

Födelsedatum - 27 Januari. 

Syskon - 2

Hårfärg - Röd. Men när håret har växt ut blir det förändring! 

Ögon färg - Blå. 

Längd - ca 168 cm

Favorit land - USA. 

Favorit färg - röd tror ja? Det är lite olika. 

Närmaste tjej vänner - Hannah & Johanna. 

Närmaste kill vänner - hm? vet inte riktigt... 

Är du singel eller i förhållande just nu - I ett förhållande

Tränar du - Försöker så ofta som möjligt! Men sen rider jag och tränar agility vilket också är träning! 

Beroende av nått - Choklad och mina djur. 

Röker du - nepp. 

Snusar - usch och fy! Absolut inte! 

SENASTE

Person du tänkte på -Wilma 

Killen du kramade - Min pojkvän

Gången du grät - minns ej?

Person/personerna som såg dig gråta senast - Niklas

VEM

Vill du krama nu - min pojkvän

Träffade du senast - Klasskompisarna

Får dig på bäst humör - Mina underbara vänner, pojkvän och mina djur! 

Vet mest om dig - Hannah 

VAD

Gör dig glad - när det är bra väder och när man har något att se fram emot! 

Gör dig ledsen - Cancer och döden. 

Längtar du till - våran första agility tävling. 

Ångrar du i ditt liv - kommer inte på något speciellt. Men har väl hänt att ja ångrat saker ja gjort och val jag gjort. 

Har du svarat ärligt på alla frågor - Jajjemen! 

 



~ inte mänskligt ~

I morse ringde klockan 10 över 5.... inte mänskligt att gå upp så tidigt!

trött tjej på morgonen ↓






~ Mysdag ~

Tog en sov morgon med världens bästa hund! Såå skönt att ha en hund som är lika morgontrött som både husse och matte, hahha. 
 
Har småfixat lite här hemma med att plocka i ordning, diska och damsuga lite grann. Så nu är det ordning igen. 
 
Ska snart åka till busstationen och möta upp Pernilla som kommer hit på lite besök idag. Ska visa henne runt på vanäs udde och sen ska vi baka kladdkaka, MUMS! 

I eftermiddag så står gymmet och stallet på schemat. Tänkte rida Blirre en sväng och  pyssla med han. Nu drar ju skolan igång vilket innebär att jag inte är hos han så mycket på vecko dagarna längre... Men då är WIlma där istället, och så byter vi av på helgerna. Haha! Tur att ha en syster som också är hästintresserad. 
 
 
 
 



~ vill ha uppehåll ~

Har tänkt åka till klubben om en timme för att köra lite agility. Men just nu öser regnet ner... Håller tummarna på att det slutar snart så vi kan åka och träna! Annars får de bli soffmys! Bara en ledig dag kvar på mitt sista sommarlov... 
 
 



~ Värd att se ! ~

Kom precis hem i från bion. Var och såg filmen Grown ups 2. Filmen var super bra! Inte ofta jag gillar komendier faktiskt. Tycker dem kan bli ganska tråkiga. Jag är mer för kärleksfilmer/drama. Men den här filmen tog mig med storm! Hahah! Lätt en film som jag rekomenderar att ni ska se. Och speciellt på bio. Så mysigt att gå på bio med den man älskar ♥.
 
Filmen var iaf bra. I börjande kändes det dock lite väl tillgjort... men sen blev den riktigt bra. Skrattade mycket och min favorit i filmen var ena ungen. Så otroligt söt och charmig, haha. 
 
Filmen får en 4 ½ glada gubbar av 5! 
 
 
 
 
Här har ni trailern. Föskte få in  själva videon här på bloggen, men hitta inte hur man gör de? S
 
Trailern : http://www.youtube.com/watch?v=YhOWtVElqfw
 
 



~ Lite av min sommar i bilder ~

Rasspecialen i Gränna 
 
 
 
 
 
 
En dag vid sjön hos mamma
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Agility
 
 
 
 
 
 
 
Folkrace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pappas båt, som också är till salu! För mer info hör av dig! 
 
 
 
 
 
Så där! Då var dem mesta av bilderna upplagda! Och när ja sitter här och kollar igenom alla sommarbilder kan jag inte mer än att le. Har haft en riktigt bra sommar! Även fast jag jobbat en del, men nästa sommar är det jobb hela sommaren.... Då börjar vuxen livet! 
 
Men nu tackar jag för en väldigt bra sommar med super bra väder! Så blickar vi framåt mot en mysig höst med massa hundträning, hästpyssel och massa mys med tända ljus, tjejkvällar och mycket mer! 
 
 
 
 
 



~ Nya lampa ~

Vad tycks om nya lampan? Blev super nöjd! Det tackar vi pappa för som hjälpte till att sätta upp den. Ibland kan det vara rätt bra att ha en elektriker i familjen! 
 
 



~ övning ger färdighet~

Super nöjd med gårdagens agility pass! Vi satte 12 agility pinnar!! Har bara tränat med 4 stycken förut för att hon ska fatta tekniken och tycka att det är roligt. 
Vi satte inte slalomen helt perfekt. Men vi tog alla 12, och det är huvudsaken! Stolt matte!!
 
Sen rulla det andra på väldigt bra också! Säcken sprang hon om sidan två gånger, men det var på grund av att jag visade henne alldeles för dåligt. Så det var helt mitt fel. Men sen tog vi säcken utan problem! 
 
Testade även på gungbrädan igår. Det är en lång väg tills vi sätter den helt. Men igår gick hon upp på den medans min ena tränare stod och höll i brädan bakom oss och sedan släppte den VÄLDIGT försiktigt. Och sen kunde hon springa ner. SÅ den kan vi äntligen börja träna lite smått. Får ta små steg i taget. 
 
Lillebror var där med mamma och han tog lite kort med min kamera. Så ska försöka lägga in dem ikväll.
 
Ne nu ska jag försätta med storstädningen här! 
 
 



~ Tisdag ! ~

Tisdag idag vilket innebär agility träning! =D
 
Första bilden är på Wilma och Melwin! 
 
 
 
 



~ äntligen ~

Åh fick reda på en bra nyhet idag! Blixtens blodprov visar att han är frisk från borrelia nu. Såå otroligt skönt !! Så de firade vi med en mysig skogstur och massa äpplen! ♥♡
 



~ Snart stallet ~

Har legat och vilat en stund medans Niklas drog en sväng till Skövde. SÅ n väntar jag på att han ska komma hem så vi kan åka och storhandla!
Börjar få lite små ångest över att skolan börjar snart, men kan inte fatta att det är sista året jag går!! Helt sjukt vad fort tiden går! Men mer om skolan när den börjar! Nu förösker vi inte tänka på den alls... Haha. 
 
Ska till stallet i eftermiddag och rida en sväng på Blixten tänkte jag. Var där en sväng igår och tog in hästarna så dem fick torka, och så tog Wilma ut dem lite senare. Blixten är ju äldre och har lite dålig blodcirkulation, så han fryser lätt stakarn... Men tänkte åka iväg och köpa ett nytt rejält vinter täcke sen framöver! 
 
Ne nu måste ja fixa i ordning mig så vi kan dra och handla! 
 
 



~ Våran första utställning ~

Då var våran första utställning tillsammans avklarad! Jag är jätte stolt över Hope som skötte sig otroligt bra! Hon stod stilla bra, och sprang på bra! Dock så fick vi bara ett Good... Men för att vara våran första utställning tillsammans så är jag nöjd! Och Hope är ingen utställningshund, hon har inte riktigt dem linjerna i sig. Utan i henne är de mer lydnadslinjer ! Och det är ju bra, för det är ju lydnad och agility vi satsar på! 
 
Men det var en rolig upplevelse och lärorikt! Dock spöregna det vissa stunder och allt blev blött... Men som tur var så hade vi paraplyn och Hope täcke. Så hon kröp upp breve mig under paraplyt! Så hon var i alla fall torr! 
Och domaren tyckte hon var jätte fin i kroppen och var bra byggd. Men hon gillade inte hennes rygg, den var liksom lite ''böjd''. Men det berodde ocksålite på att hon frös och det regna. Hope hatar när det regnar! Så LITE berodde de nog på det. 
 
Här är kritiken från domaren : 
''Fina propotioner, krafftfult djupt huvud. Bra ögon och öron.  Tillräckligt bred front. Bra hals och skuldra. Bra bröstorgsdjup, kunde ha mer längd och volym. Goda vinklar bak, Välver i ryggen i rörelse. Rör sig fint i fronten''.
 
Så matte är nöjd och stolt över Hopan! 
 
( Pappa tog lite bilder, men vet inte hur många som blev bra, men får kolla upp detta! 
 
 
 



~ Egengjord saft ~

God morgon! Har precis varit ute på en morgonrunda med Hope. Ska åka iväg och hämta lite vinbär, sen ska det kokas saft för första gången i mitt liv! Håller tummarna på att de ska bli lyckat! 
 
 
 
 
 



~ Hjärtvärmare ~

Gick upp tidigt idag för att åka till stallet och morgon fodra hästarna. Blev kvar i två timmar hos Blirrebus. Borsta han ordentligt och sprayade han för alla knott och flugor m.m. Sen gick vi en sväng. 
 
Ibland känns det som att mina djur förstår allt man säger. T.ex när Blixten äter sin hinkmat så sölar han oftast vädligt mycket. Hälfen är typ utanför. Men om jag sätter mig hos han och pratar, så har han huvudet i hinken hela tiden. DÅ känns det som om han lyssnar , fast Blixten är  också en väldigt pratsjuk häst, oftast iaf! Ibland är han lite grinig. Haha. Så han står gärna kvar och pratar lite. Men visst är det mysigt när det är så? Det värmer lite extra i mattes hjärta! Men mina två djur är ett av det bästa som hänt mig! För hur skulle mitt liv vara utan dom? Inte alls roligt!!! 
 
 
 
 



~ Nashville ~

Började se serien Nashville för någon vecka sen, och nu är jag helt inne i den serien!! Så himla bra! Dock så har ja redan kollat klart första säsongen.... Och säsong 2 kommer inte ut förens 25 September. Gah! 
 
Men nu har ja något att se fram emot! Helst sjukt vad man kan fastna i... Blir ju helt beroende. Och slutet på säsong 1 gjorde ju det inte så mycket bättre. Nu vill man ju bara se vidare! 
 
Så ni som missat serien. Ni MÅSTE kolla! Finns på tv3 att se! 
 
 
 
 
 
 
 



~ sommar,sol & .....åska~

Medans husse tonar rutorna så ligger vi i solen och göttar oss! 
 
 
 



~ Blirre ~

Var uppe en sväng hos Blirre och greja lite med han. Borsta igenom han ordentligt, och spraya han med flugmedlet. Sen fick han sin mat. Han är så mysig min ponnyplutt! 
Ska dit i morn igen och pyssla lite med plutten, kanske ta en ridtur, fast bara skritta. 
 
Wilma var hos han idag på förmiddagen så idag blev han riktigt ompysslad! 
 
 



~ The nany dog ~

Hur fina är dem inte? Ska leta reda på bra fakta om rasen så ska ni få läsa mer! 
Så länge för ni kolla på alla fina hundar! 
 
Staffordshire bullterier in my ♥!!!!
 
 
 
 
 
 
 



~ Så duktig ~

Tränade precis lite agility med Hope. Körde igenom slalom och däcket. Hon älskar verkligen däcket! Ja kan sända igenom henne väldigt bra nu, ja står 2-3 meter bort och säger ''hoppa'' så gör hon de. Nöjd matte! 
 
Slalomen tränar vi på för fullt! Vi ska ligga i hårdträning nu, för har faktiskt inte kört slalomen så mycket. och den 1 september har vi första agilitytävlingen tillsammans!! Men de får gå som det går känner jag. Det viktigaste är att vi har roligt. Och dem första tävlingarna vi kommer göra ser ja bara som träningar och nyttigt för oss.
 
Men övning ger färdighet, eller hur ? 
 
Men iallafall så gick träningen bra idag! Ja brukar alltid ha riktigt gott godis till Hope när vi kör agility, hennes favorit är grilkorv. Men idag körde ja med lite ost. Det är ett bra tips ja kan ge- testa att använd riktigt gott godis ( inte torr godis som man köper på djuraffär i förpackning) så som grillkorv, ost, skinka osv... Det brukar vara en favvo för hundarna!