~ Sommarcupen 2014 ~

I sommar så är jag och syrran med på en agility sommarcup som är i Töreboda. 
Vi har varit med på två deltävlingar och har två kvar.Super kul att det annordnas lite tävlingar!  Första deltävlingen så blev jag och Hope diskade i första, och i andra kom vi runt banan med 5 fel. Och igår var andra tillfället. Då kom vi runt båda rundorna med 5 fel på varje. jag är super nöjd! Så länge det inte är en diskning så är dt ju bra! Eftersom vi har haft en vila från agilityn i 2 veckor så gick det över förväntan! Stolt matte!!! 
 
Nästa tävling är den 14 juli! 
 
Glömde ta kort, men får göra det nästa gång!
 
Nästa agility tävling tror jag blir den 3:e augusti samt den 16-17 augusti. Men jag har inte besämt mig än! Fårse hur det blir! :) 
 
 



~ Snart flyttar vi ~

Första helgen i augusti tar så flyttar Blixten till karlsborg tillsammans med Karshmir. Känner på mig att det kommer bli jätte bra! 
Hade gärna haft kvar Blixten i kopparhult då vi båda trivs där väldigt bra! Men nu när Wilma börjar gymnasiet och inte kommer bo hemma så kan inte hon hjälpa mig på veckorna längre. Och det blir så dyrt och långt för mig att åka varje dag. Så jag har tagit beslutet att flytta Blixten till Karlsborg. Och så ska jag ha Karshmir på foder. 
Så kul att ha två av mina favorit killar tillsammans. Vem hade trott för 5 årsedan när jag lämna tillbaka Karshmir att han en dag skulle komma tillbaka till mig? 
 
Stallet jag ska ha hästarna i är super mysigt! Och närmat ill både paddock och ridhus. Perfekt! 
 
Så idag har jag och farmor tvättat Blixtens alla täcken och några schabrak. Vill ha allt tvättat och rent nu när vi flyttar! Sen har jag lite saker jag ska köpa. Men var iväg förra veckan och köpte hinkar, grep, grimskaft, tvättsvampar, diskborstar, grimma m.m. 
 
Men har lite smått och gott kvar! 
 
Ska bli kul att kunna hålla igång Blixten mer nu också. Man märker på han att när han står för mycket så blir han väldigt stel. Så nu ska jag försöka rida iaf 3 ggr i veckan i lugnt tempo. Mest skritt och någon trav.Karshmir kjan jag hålla ett lite högre tempo på. Men han börjar bli gammal han också, så blir rätt lungt med hans ridning me! 
 
 
 
 



~ Vuxen på riktigt ~

Hej på er! 
 
Syrran sa till mig igår att jag var tvungen att blogga lite nu, så jag lyder ! ;) 
 
Nu är studenten över och skolan är över för gott! Än så länge så känns det inte så konstigt... jag tror inte riktigt att man har fattat att det är över på riktigt. Utan känns mer som ännu en skolavsluning och jag sitter där i skolbänken i augusti igen. Men icke! Det är nu vuxen livet på riktigt börjar. Tänk så länge man har väntat på det här ögonblicket. När man slipper skolan efter så många år, är 18 år och bestämmer över sig själv, tjänar egna pengar och har en egen bostad och lite familj. För mig känns det helt skjut när man tänker efter... Jag flyttade ju ''hemmifrån'' redan när jag var 16 ½ när gymnasiet började. Men nu är det på rikgti... Helt skjut. Känns både roligt, läskigt och sorgligt. Varför vill man hela tiden att tiden ska gå så fort? Snart sitter ja på ålderdomsboende och det enda jag gör på dagarna är att gå upp, äta frukost,lunch,sova, äta middag, kvällsmat och sova. Om, och om igen... 
 
Men nu ska jag inte vara sån utan tänka på hur bra jag har det! Jag är inte på något ålderdoms boende än inte! Mitt motto för stunden är att leva så mycket som möjligt i nuet. För det är något jag är extremt dålig på. Jag är expert på att stressa. Men nu ska jag försöka ändra på det! Och ändra på min kost! Nu börjar det nya livet! 
 
Men tillbaka till studenten. 
Jag hade en super bra student! Fort gick det.. Men även fast det mest kändes så stressigt allt ihop så hann jag njuta lite! Råka få i mig för mycket alkohol på torsdagen när vi hade utspring, så på kortegen på fredagen så tog jag det lite lugnare med alkoholen! ;) Men hade lika kul för de! Fredagen var nästan bäst tror jag. 
FIck många fina presenter. Fina smycken, pengar till thailand, presentkort på H&M, Resia och Granngården. Massor med blommor, resa till london, en ny resväska och shopping i Kroatien. Jag är super nöjd! Är på god väg till Thailand! 
 
Balen var också bra! Det roligaste av aölt var förberedelserna. Att få gå till frissan och fixa håret och sminket,klä på sig klänningen och fotograferas i fin miljö m.m. Men själva balen var kul också. Väldigt god mat och trevligt sällskap. Dock så var Dj:n kass... så någon dans bev det inte... Och tyvärr tappa jag rösten och fick super ont i halsen. Så kunde inte dricka så mycket heller... Vi åkte hem vid 24:00 typ. Men jag hade en väldigt bra kväll trosts dålig dj och förklyning! 
 
Förklyningen höll i sig en vecka och börjar entligen släppa lite.Men skönt att den kom innan kroatien, så hoppas på att vara helt frisk under hela resan! 
 
Har inte hunnit lägga upp alla bilder än. Men ska göra det så fort jag har tid och ork till att sitta med de! 
 
Ha de bra så länge! Själv så har jag en jobbvecka framför mig. Men gött med pengar! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



~ blinh bling ~

Fixar naglarna till studenten och balen! Super nöjd!






~ avlider ~

Så varmt så jag tror jag avlider snart! Fixa sig lite mer, sen är jag redo för studentmiddag! :-D






~ Vadstena agility 6/6 ~

I fredags var vi iväg på en officiell agility tävling i Vadstena. Niklas, farmor, farfar, jag och alla hundar. 

Första klassen jag starta med Hope var en agilityklass. Våran allra första tävling i agilityklass faktiskt. Har bara tävlat Hoppklass med henne innan. 

Men iaf. Vi gjorde en riktigt bra runda! Hon var riktigt snabb och det flöt på väldigt bra! Men jag visade henne för dåligt på ena tunneln så hon sprang förbi den så vi fick en vägran ( 5 fel ). Men de var det ända. Alltså hon har fått en sån jäkla fart! Nu måste jag verkligen börja träna på att springa fortare!! 

Agilityklassen kändes iaf super bra! Men eftersom vi fått en vägran så kändes det inte som vi skulle få någon bra placering. Men vet ni??? Vi kom 3:a !!!! Våran allra första placering med pris! Så otroligt stolt över min min fina Hope. 

Så efter en sån bra runda så sket jag nästan i hur det skulle gå i nästa klass. 

Men nästa klass var en hoppklass. I den här rundan hade Hope ännu mer fart så vi fick lägga i en växel till ;) den här rundan gick nästan ännu bättre en den innan. Här gick det verkligen undan!! 

Men tyvärr så rev hon nästa sista hindret för hon kom lite för snävt på de tyvärr... Så vi fick 5 fel och hamna på en 6:e plats. Men hade vi inte fått den där rivningen så hade vi kommit tvåa. För vi hade näst bäst tid. Tror de var något på 30 sek vilket också är vårat person bästa. Så hade vi kommit tvåa hade vi plockat en pinne.
Men huvudsaken är att vi gjorde en kanon runda! Jag kan inte vara med stolt och glad!

Så nu är det lite vila från agilityn i ett par veckor.  Ska fokusera lite mer på lydnaden igen tänkte jag medans vi vilar från agilityn! :D 









~ vi har det bra ~

Medans Niklas grillar kött så göttar jag och hundarna oss i solen ;) 

Har intalat mig själv att ha en LUGN kväll med inga måsten. Vilket typ aldrig händer. Jobbade ett pass i morse och direkt när jag kom hem slängde jag mig på soffan och somna ;) så nu grillar vi lite och sen ska jag baka en kladdkaka med center i! Mums! :) 

I morn är de bara stallet som står på schemat och ett besök hos mamma. Ev ta lite tvätt. Men de får vi se! Nu är de ju de här med inga måsten igen ;) haha svårt detta!!







~ sista riktiga skoldagen ~

Äntligen fick jag skriva " sista riktiga skoldagen " som rubrik. Kan ni fatta???!!

Sitter på bussen påväg till Skövde. Ska shoppa lite inför Kroatien resan tänkte jag!






~ hello darlings ~

Äntligen träffar jag den här goding igen efter flera veckor ifrån varandra!!  






~ Slappis vecka ~

Tillbaka i skolan efter 1 veckas påsklov och 6 veckors praktik. Kändes ganska konstigt! ;) Märks att man börjar skita i skolan nu! Bryr mig inte ett skit om skolan just nu faktiskt... Har kopplat bort läxor och skola alldeles för länge nu! Så ska bli skönt att slippa skiten snart och få börja tjäna sina egna pengar och fukusera på annat än läxor. Bara hundar, hästar, pojkvän, vänner och familj! UNDERBART! 
 
Men kommer nog sakna skolan lite ändå. Har ju ändå gått i skolan sen jag var 6 år... Och Johanna kommer jag nog sakna lite extra! 
 

Tog mig en liten tupplur när jag kom hem förut, och sov en stund. Sen fixade vi lite mat, fiskpinnar och mos fick det bli idag! 
Och nu har vi precis kommit in från långpromenad med hundarna! 
 
Har rätt chil vecka framför mig. Ha antingen sovmorgon eller slutar super tidigt. GÖTT! 
 
 
Kolla vilken underbar utsikt jag har på morgonpromenaden med hundarna. Visst ser det härligt ut?! 
 
 
 
 
 
 



~ jag trivs ~

Sätter mig precis en stund på balkongen. Inframtiden vill jag skaffa mig en liten gård. Gärna så fort jag har ett fast jobb. Vill kunna ha en egen gräsmatta, se hästarna gå utanför fönstret och bete i stora hagar, ha massor med grillkvällar osv! Men såna här dagar så bor vi rätt bra just nu också! Ska bara renovera lägenheten lite mer så kanske det blir mer trivsamt här också! Men visst kan man inget annat än att älska utsikten? Speciellt kvällar som denna!!!