~ taggad ~

Startar morgonen med vit varm choklad ! Kort dag i skolan, sen hem oh packa innan vi drar till Göteborg över helgen!  Göteborg horse show, god mat och super bra sällskap. Kan de bli bättre??!! ♡
 
 
 
 
 
 



~ studentbal

Under en lång tid har det sett ut som vi inte skulle få någon bal vid studenten.. Skövde släpper inte in några skolor förutom alla skolor i Skövde. Skara fick vi inte vara med på och inte heller Mariestads... Så i början av veckan när vi skulle göra ett sista försök så var inte speciellt positiva ;) Men vi ändrade oss snabbt! Tibro sa ja till vi får vara med på deras bal. Så äntligen har vi en bal att gå på ! Så jäkla skoj!!
 
Jag ska gå med min gamla barndomskompis Jerker. Vi har gått på samma dagis, och gick i samma klass från lekis till 5:an. Sen gick vi i parallel klass ändå tills gymnasiet. Så det är lite extra kul att gå tillsammans då!
Ska in till skövde idag och kika lite på balklänning. Har kollat lite på internet och har hittat några intressanta! Men ska ta bussen till Skövde strax och kika lite!
 
Åh vad jag längtar! Har bokat tid för nagelförlägning också! Så nu är det bara boka tid hos frisören för smink och frisyr, samt en fotograf ( eller någon som har en bra kamera och som är duktig) och sen får Jerker ansvar att fixa en bra bil, typiskt kill grej liksom! ;) Men jag finns så klart till hjälp! :)
 
 
 
 
 
 



~ åhh ~

 
Helt klart min favorit i talang 2014! Sån otroligt fin låt! 
 
 



~ räknar ner~

Snart är det Göteborg Horse Show. Åh vad jag längtar!!! Vi åker ner på fredag , men ska gå på mässan och showerna m.m på lördagen. Sen blir det nog lite finare middag på kvällen och på söndag åker vi hem igen. Ska bli så jäkla skoj! Har lite saker jag ska köpa.

* fleece täcke till Blixten
* ridjacka som jag kan ha nu i vår.
* fleece täcke till Hope om jag hittar. Ska vara ett som jag kan brodera hennes namn på. Tanken är att ha de på tävlingar m.m :) 

De är det ja ska köpa först oh främst. Men ja är sugen på ett par nya ridbyxor också !  Kommer säkert hitta massa saker ja vill ha där nere. ;) Hahah! 

LOVAR att ta kort under helgen! 



~ Mot bättre tider ~

Hope och jag tog oss en promenad med Nina och hennes hund förut. Skönt att vädret börjar bli bättre! Vårkänslor på G! 
 
 
 
 



~ kompis helg ~

Haft en lugn helg och gjort det jag velat typ... :)
 
Spendera fredags kvällen med Hanna, vi åkte runt och ströga! Hon drack alkohol och jag drack redbull och åt polly ;) Haha
 
I lördags starta jag dagen med en promenad tillsammans med Frida och Anna med hundarna. Sen åkte jag och Astrid till stallet. Turades om att rida medans den andra gick med Hope.
Men börja regna ganska mycket i slutet... Så jag frös som tusan om händerna!
Men Blixten skötte sig bra och var pigg som vanligt ;) Bästa ponnyn!
 
Kvällen spendera jag med Frida och hundarna framför melodifestivalen och massa godis!
 
Och igår (söndag) så var vi på arena skövde och bada hela dagen! Jag, Tilde, Niklas och hans två bröder, mamma, Micke och Adrian.
 
Stanna på fika hos Niklas mamma på hemvägen, så var hemma runt halv 8, så då köpte vi lite gott och kröp ner i sängen och kollade på tvn! Sen somna jag vid halv 10 ;)
 
 
Så såg min helg ut! Tråkigt inlägg, men så blir det ibland i brist på annat ;)
 
 
 
 
 



~ Ingen energi ~

Hej på er! Förlåt för dåligt bloggande...
 
Har inte haft någon energi dem senaste dagarna, har inte orkat något typ förutom alla måsten. Vet inte varför... Men nu är det helg och det känns skönt!
 
Ska ta och städa här hemma lite, ta en promenad med Hope oh handla. Sen är det myskväll som gäller! :) 
 
I morn är det stallet, ska ta och rida ut en sväng tänkte jag! :)
 
 



~ Yippie !! ~

Jag och Hope ska gå agilitykurs inriktning tävling i vår! Ska blii så skoj och lärorikt! Hoppas på att 2014 kommer bl vårat år! Både i lydnaden och agilityn! Längtar tills man får komma igång ordentligt med träningarna! :) 
 
Vi ska gå kursen i Tibro, har hört mycket bra om dem så det ska bli kul! 
 
 
 
 
 
 
 
 



~ låt tips ~

 
 



~ Stenkällegården ~

Lite försenade bilder från fredagens skidåkning! Hade en riktig toppen dag! Mer såna dagar tack! ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



~ Skara djursjukhus ~

I måndags åkte vi ju till Skara djursjukhus för att kolla upp Harrys has. Men som tur var så hitta dem inget. Veterinären kände igenom honom, Ullis fick springa fram och tillbaka, longerade han i båda varven och så röntgades han. Men inget hittades. Skönt! 
 
Men däremot så tog dem bort hans varg tänder. Han har varit väldigt ''tjaffsig '' i munnen på senare tid, och mycket kan nog ha berott på tänderna! 
 
Så nu får han metacam i två veckor och vila. Sen ska vi dra igång igen! Och då jävlar! Inget mer trams för hans del ;) Och är han riktigt jävlig så får han åka iväg på lite tillridning hos Ingrid! 
 
Ska försöka ta lite nya bilder på busen! Har bara inte blivit av! 
 
 



~ pretty Woman ~

Hej på er ! Har ni haft en bra helg? Jag har haft en riktig bra helg och ett bra lov! Ett lugnt lov, såå skönt ! 

Förlåt för dålig uppdatering... Ska lägga upp lite bilder från fredagens skidåkning också. Men dem får ni se i morgon! 

Nu ska vi ha söndagsmys! Har nyss käkat brödlåda (räkor,gurka,vit grundsås, ägg och formfranska. ) och nu ska vi kolla på pretty Woman, äta choklad och popcorn. Mys! 

Ha en fortsatt bra söndag kväll! :)






~ se upp i backen ~

Äntligen är det dags att åka skidor. Som jag längtat!! :-D






~ förbereder ~

Super mätt efter den goda maten på kina restaurangen. Tog nudlar med kyckling, fläsk, grönsaker , räkor och annat smarrigt! Marie och min kusin Astrid var också med, kul! :) 
 
Vi drog hem till mig en sväng efter maten, blev bjuden på en cider och sen kollade vi på nybyggarna. Har ni inte sett det programet innan så MÅSTE ni kolla på de! Ett av mina favorit program ! :) 
 
Nu ska jag göra det lite mysigt här hemma med tända ljus och kungskrabba som vi köpte tidigare idag. Vi ska fira alla hjärtans dag ikväll istället för i morgon ska vi tillbringa dagen i skidbacken! Och sen alla hjärtans dag middag hos farmor tillsammans med Niklas mamma m flera! :) 
 
Så här blir det filmen 8 mile, lite chips och godis, kungskrabba och baguetter. En öl till Niklas och cola light till mig! ;) 
 
Ha en bra kväll för det ska jag! 
 
En bild på mig och Astrid från ikväll .  Min lugg ser extremt lång ut, och det är den! Men skuggorna gör den extra lång ;) Ska be Pernilla klippa mig nästa vecka! Men snart så är det dags för min ''make over''. Här ska det klippas och färgas helt annorlunda mot hur det ser ut nu! ;) 
 
 
 
 
 
 



~ Massa saker att göra ~

Tittar in en snabbis här nu när jag tagit lite ''paus'' från alla mina uppgifter som ska göras idag. Puh!
 
Håller på att tvätta lite. Väntar på att maskin nr 4 ska bli klar. Vi har ju tvättstuga som vi alla delar påi lägenhetshuset. Finns två tvättstugor, båda har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp och lite annats som jag inte vet vad det används till ;).
 
Så ska snart gå ner och tvätta våra täcken. Något jag aldrig gör ( äckligt, ja vet!) 
Sen ska jag ta hand om disken, plocka i ordning och damsuga lite. 

Har en jobbig uppgift från dryckeskunskapen som jag måste göra också... Har dragit på det hela veckan, men nu MÅSTE jag ta tag i det! 
 
Ikväll ska jag iväg till kina resturangen och äta gott med Kickan (min faster) och farmor. Mums!
Så ska hinna ta ut Hope på en liten rastning innan och sen hinna ta en låång dusch och göra mig fin! 
 
Så lite tråkig information för er... Men nu vet nivad jag sysslar med iaf! ;) Behövde bara skriva av mig lite! 
 
 



~ on the road ~

På bussen till Undenäs. Sen ska jag och Hope äta smörgåstårta hos mamma ! :)







~ Mamma fyller 40 år ~

Har precis slått in mammas present. Så ska snart ge mig ut och springa en sväng med Hope och Niklas ska iväg och gymma tror ja? Sen ska han leka kock och fixa tjockpannkaka ! Hans favorit ;) Hahah.
 
Ska försöka hinna smörja Harrys träns innan jag åker på kalas. Men får se hur mycket jag hinner, annars får jag ta det ikväll!
Hade tänkt lägga upp lite nya bilder igår, men självklart så hade kameran inget batteri... gah! Men har laddat det under natten, så ska försöka lägga upp lite nytt sen !
 
Ikväll är det 40 års kalas för mamma! Hoppas hon bliur nöjd över presenten vi köpt! :)
 
 



~trötterstös~

Sportlov, men ändå är jag super trött... Fast idag gick vi ju upp 7:00 för att åka med bilen till Skövde. Så kanske är därför ? 

Tänkte lägga mig tidigt ikväll. Men nu när jag lagt mig så känner jag mig pigg.. typiskt när man väl har chansen att sova! 

Ska ta lite kvällsmat och sen glo lite avsnitt av Hart Of Dixie.






~ trött som tusan ~

Sportlov, men ändå är jag super trött... Fast idag gick vi ju upp 7:00 för att åka med bilen till Skövde. Så kanske är därför ? 

Tänkte lägga mig tidigt ikväll. Men nu när jag lagt mig så känner jag mig pigg.. typiskt när man väl har chansen att sova! 

Ska ta lite kvällsmat och sen glo lite avsnitt av Hart Of Dixie.





~ rådhuset ~

Har lämnat bilen på toveks för felsökning. Så passade på att ta en fika/frukost med Hannah på rådhuset.

Ska göra ett stopp på Förr&Nu och kolla om de finns några fina stora tekoppar. Har ju börjat dricka choklad nu förtiden. Och vi har så tråkiga koppar hemma... vill ha mega stora med fint mönstet på ;-)





~ världens bästa hästar ~

Åh jag älskar mina hästar!!! Eller Harry är ju inte riktigt min, men aja. Jag räknar han som "min" ändå! ;)

Blixten har ju inga bakskor... Så de är lite lurigt att rida på asfalten/grusvägar med han nu när det är lite mildare. Eller annars också. Är ju så rädd att han ska halka... Vi gick omkul förra vintern, och då blev han allt efter... Han är ju så gammal så en halt häst är det sista vi behöver! Så vi tog det ganska lugnt. Mest skritta och lite trav där underlaget tillät de. Blixten var pigg som vanligt, och jag älskar hans pigga humör. Men nu när det var lite halt så bar det inte lika kul ;) Men annars gick allt super! Vi rider ju för det mesta utan krav nu för tiden. Ska han gå i form, så är det på Blixtens vilkor. Ska vi springa, så är det på Blixtens vilkor! :)

Harry gick också väldigt bra! Han ska ju bara skrittas fram tills röntgen på fredag. Så vi tog en skritt sväng  på 40 min. Ullis tog fyrhjulingen och åkte efter.
Vi stötte på ett par med hund som var ute och gick. De tyckte Harry var läskigt ;). Men tillslut kom vi förbi! Han är ju ganska tittig och ser spöken lite här och där. Men ju mer man rider ut, ju mer kommer det släppa! :)

Åh jag börjar bli kär i den där hästen! Han är ju till salu... Och Ulrika vill att jag ska köpa han. Men tyvärr så är han lite för dyr för mig... Men vi får väl se! ;)





~ slappis söndag ~

God morgon! 

Har precis ätitnlite frukost, egengjord varm choklad med grädde och vanlijkvarg till fick bli min frukost idag. Adrian tog också varmchoklad och rosenröd med ost. Och godis har han ätit ock! Men de hör väl till när man sover borta, att få lyxa till de lite? ;)

Killarna ( Niklas & Adrian ) spelar något cross spel på Xbox och jag surfar lite på ipaden :) Ska snart kolla på the croods har vi tänkt. En riktig myssöndag ! Och som jag skrev tidigare så kommer Wilda idag, så ska ut på långpromenad sen! Ska försöka få med mig Niklas sen också! :) 

Nu ska vi fortsätta våran myssöndag !


Vädret ute är ingen hitt för tillfället! Tur de var fint väder igår när jag var i stallet hela dagen, var nästan man fick vårkänslor! 



Tog en bild på Adrians choklad. Ser det inte fruktansvärt gott & onyttigt ut??! :)







~ lördagshäng ~

Hej på er! :)

Har lördagsmys med lillebror! Pizza, promenad med Hope, film och godis framför melodifestivalen. Det kallar jag fredagsmys! :) 

Men nu har ja ångest över allt jag ätit... Känner mig fet som en kossa... Känns som jag har gått upp lite på senaste. Men de får vågen visa imorn på gymmet! Tur jag har lov så jag har tid att både träna och vara i stallet! Visar vågen att jag gått upp så ska det hårdtränar! Önska mig lycka till ;) 

Nu ska vi snart lägga oss, imorn kommer Wilda och sen ska jag gymma och ha söndagsmys med tacos! 

Är det någon som vill gå promenad med mig och hundarna, hojta till! :)







~ Ni skapar den jag är~






~ new jacket ~

Super dålig bild och jackan får ingen rättvis bild. Men här har ni en bild så länge! 






~ gostjejen ~

Efter en promenad i regnet så blev Hope skitig och behövdes duscha. så nu fryser hon lite och ligger nerbäddad i hennes duntäcke.

Hope älskar att sova på duntäcke. så hon har ett eget ;-) haha. Allt för våran bebis ;-)






~ nöjd men trött ~

Dagen i Göteborg var riktigt bra! Mässan var dock inget vidare... vi hade trott att den skulle vara mycket större! Lärarna blev också riktigt besvikna... Så den mässan är inget jag rekomenderar att gå på nästa år (om dem inte förbättrar sig mycket!) Mässan börja 13:00 och lite innan 14:00 gick vi ner till stan ;-) så vi har i stort sett spenderat hela dagen på stan! Jag köpte mig ett par byxor på bikbok. Fixar bilder i morn! hade presentkort på gina tricot, men hitta inget där så Nellie fick de av mig så fick ja pengar av henne ist! Sen köpte jag mig en skinnjacka till våren på Missäy! Super nöjd!
Juste, köpte också nya hörlurar till mobilen, men som sagt. Bilder kommer i morgon! :-)

Nu är ja rätt trött och ska krypa ner i sängen och kolla på Nashville!




sov gott !



~ Göteborg över dagen ~

God morgon!
 
Idag ska klassen till Göteborg på en mässa som heter Study Abroad. En mässa om olika utlandsstudier m.m.
Är väl inte mega sugen på att gå på den för har inga speciella planer på att studera utomlands. Iaf inte just nu, men bättre med en dag i Göteborg än att sitta i skolbänken ;)
 
Så idag blir det en låång dag... Är hemma med tåget sent :/
 
 
 
 



~resultat~




Avslutar den här "tråkiga" onsdagen med egen gjord varm choklad och Jills veranda på tvn. USA nörd som jag är så är det verkligen ett tv program jag kan rekommendera! ;)



~ Varm choklad ~

Tåget var som alltid föresant idag... Så kom hem en timme senare.. Hatar tåg!! 
 
Men fixade hemmagjord pizza idag, vi brukar köpa färdig deg på Ica som man bara breder ut och så finns det med tomatsås till den. Super smidigt! På pizzan brukar via ha tonfisk,ananas, champinjoner, skinka och toppar med ost. Hemmagjordpizza brukar det bli när vi inte har lika mycket tid att laga mat :) 
 
Har nyss varit ute och gått en sväng med Hope och även handlat mjölk och jucie. Tänkte göra varm choklad sen ! Mums! Jucien har jag såklart inte i chokladen utan den ska ja ha till frukost! ;) 
 
 
 
 



~ pulsande i snön ~

Hade eget arbete i skolan igår, så stanna hemma och plugga ist! Spendera eftermiddagen i stallet, så skönt att inte behöva stressa! 

Blixten red ja en sväng runt sjöhagen på, de tar cirka 10-15 minuter, brukar vara en bra uppvärmnings runda och skritta av runda. Efter turen runt sjöhagen så gjorde jag upp ett spår i ena hagen, så red där en stund. Skrittade bara en sväng för att han ska hålla igång lite. 

Sen gjorde jag i ordning han och gav han mat innan ja släppte ut han igen. Passade på att mocka Uno & Blixtens vindskydd samt boxarna i stallet innan Wilma kom med bussen och vi drog vidare till mamma.

Jag hade beställt varmchoklad och mackor, perfekt mellan stallbesöken! Ska nog göra något liknande ikväll efter kvällspromenaden med Hope :)

Efter stoppet hos mamma åkte jag och Wilma vidare till Harry. 
Harry var lugn och fin i stallet och skötte sig jätte bra hela turen! Blev en kort och lugn tur, Wilma och Hope var med och pulsa i snön också ! ;) 

Efter ridturen kom kiropraktorn till Harry. Eftersom han bockar och härjar så , vilket han inte gjorde förut så ville vi kolla upp han, hans beteende kan ju bero på att han är unghäst och busig men när han har bockat m.m så har han inte känts "busig" utan mer irriterad och grinig typ...så vi kände att vi ville kolla upp honom för säkerhetskull... Och nu vet vi anledningen till att han varit lite rodeohäst! 

Han hade ganska ont i ryggen och troligtvis en galla i högerbak i hasen... Ev så är det en lös benbit... antagligen har han gått omkull ganska rejält i hagen, Ulrika tror de kan ha hänt i somras. Så nu ska han röntgas och kollas upp ordentligt.

Så nu har vi en liten förklaring. Harry har ju bara bockat osv när vi har bett han att trava, gallopera och gå i form typ. Och då hade jag också reagerat så om jag haft ont! 

Så nu håller vi tummarna på att allt blir bra och ser bra ut på röntgen! :) stackars lilla Harry. Och jag som blivit arg på han när han hållt på och härjat... 


Sov till halv 11  men var dötrött redan kl. 22:00... Så går de när man håller ett tempo i 110! Hahah.



~ Redig pojkvän ~

När Hope och jag steg innanför dörren stod Niklas och laga mat, idag blev det oxrulle med tzatsiki och potatiskroketter, mums! =D 
 
Niklas somna på soffan för en stund sen och ligger kvar där, det var hans tur att ta disken idag, men snäll som jag är så tog jag den nu medans han sov. Snäll flickvän va?! Haha. 
 
Ska sätta mig och plugga en stund och sen försöka väcka Niklas så vi kan ta en promenad med Hope innan det är dags för Paradise Hotel, är ju final den här veckan! Vem tror ni vinner? Jag vet faktiskt inte... Håller inte på någon speciell heller... Önska att Samir och Paow stod ihop, då hade jag lätt hejat på dem! 
 
Nej här blir inga läxor gjorda iaf! ;) 
 
 
 
 



~ Min duktiga tjej ~

Den här veckan jobbar Niklas dag och jag är ju i skolan, vilket innebär att Hope får vara själv mycket... Men som tur är så kommer Niklas morfar eller min syster och går ut med henne en gång under dagen.
 
Men idag fick Hope åka med mig till skolan, så hon åkte både buss och tåg. Hon är så himla duktig! Jätte lugn och sover på bussen och tåget sitter hon och spanar ut genom fönstret.
 
Lämnade Hope hos Frida i morse så hon är där medans jag är i skolan. Frida har ju en av Hope's bäst kompisar , dalmatinen Vera. Dem busar som hejsan med varandra! :)
 
Slutar typ 3 så då kommer Hope och Frida till skolan så ska jag och Hope ta bussen hem igen.
 
Så stolt över min fina vovve!
 
 
 
 



~ party Queen ~

God morgon ;) 

Ligger i sängen och kollar på tvn och bara slappar. Har tänkt göra det hela dagen! Minns inte när ja gjorde det senast! ;)

Hade en jätte rolig kväll med Frida & Hannah igår! Vi rocka loss på dansgolvet och drack alkohol i Undenäs gården. Blev väl lite smått berusad. Men vi börja dricka vid 18:00 så var rätt trött redan vid 12:00 typ.. Så åkte hem runt halv 2. Hade iaf en toppen kväll! Nu ska ja flöta mig me pizza oh godis hele dagen ;) hahah

Inte ofta ja dricker... Är ingen "supartjej" direkt så nu klarar jag mig ett tag till! Hahaha :D















~ Bra för magen ~

Kokar blåbär till Blirres mage. Blåbär är bra för hästarnas mage för ni som inte visste det, ni kokar upp vatten och blåbär och sen låter det stå några timmar, sen silar ni bort bläbären så det endast är rinnande vätska kvar .
Sen är det klart att hällas upp på flaska!
Brukar ge Blixten ½- 1 dl en gång om dagen.
 
 
 
 
 
 
 



~ Dagen efter ~

God morgon!

Jag ligger fortfarande i sängen och slappar framför tvn. Var på fest i Undenäsgården igår ( var nog typ 150 pers) med Frida & Hannah. Hade superkul och blev väl lite smått berusad kanske. Men börja dricka vid 18:00 typ och var typ super trött redan vid 24:00... Åkte hem runt halv 2 tror ja? 
Jag dricker ju sällan så nu har jag fått min"dos" av fest och alkohol! Hahah.

Så idag är det slappis dag med mina två fina! Niklas är bakis och Hopan gosar och sover. Hihi.