~ vad har jag gjort?! ~

Ni kan inte gissa vad jag gjorde förra veckan... Jo, jag anmälde mig och Hope till ungdoms DM i lydnad?!!! Men jag tror vi börjar bli redo! Just nu är platsliggningen och linförigheten lite svårt för oss. Men ska försöka träna in i det sista. Så får det gå som det går.... Vi ska ha kul iallafall! Och jag ser resultatet som en bekräftelse på vad vi kan och vad vi behöver träna mer på. Hope är så rolig att träna med. Hon är verkligen en liten arbetsmyra och vill så mycket! Jätte kul! Håll tummarna för oss!~ Spa dag i Skövde ~

Förra helgen hade jag och Wilma bokat massage behandling på aqua vitalis på arena skövde. Det var så mysigt och välbehövligt! Vi hängde i relaxen hela dagen och gick på varsin behandling. Eftersom jag jobbar på ''kontor'' nu och mest sitter framför en dator blir jag väldigt stel och spänd i nacken. Så massage var välbehövligt! Måste försöka gå på massage mer kontinuerligt framöver! Efter aqua vitalis gick vi till pinchos och åt en god middag med massa små goda rätter. Vi blev proppmätta och det kändes som vi rulla ut. Haha! En mysig dag och roligt att ha egentid med syrran. Något vi måste göra oftare!~ Nu vänder det~

Miron är bättre i hoven nu så han får vila veckan ut sen hoppas jag att vi kan börja rida igen! Och nu har snart allt annat lugnat ner sig lite, så ska bli skönt att bara fokusera på Miron, Hope och annat som jag känner för! Wilma longerade Miron i söndags och hans energi nivå hade varit maxad. Han hade bockat och busat mest hela tiden. Haha! Men vilan har varit bra för han. Så han har kunnat lägga på sig lite, sen hade han inte ridits så mycket när vi köpte han och han har inte haft någon riktigt vila sen han kom till oss. Så han behövde lite vila nu.~ Jag kommer alltid sakna dig ~

Ibland är saknaden stor, speciellt på kvällarna. Jag saknar dig min fina Blixten. Det bandet vi hade och den kärlek jag kände till dig är obeskrivlig. Hur kan man fästas så vid ett djur ? Jag vet att Blixten hjälpte mig i valet när vi köpte Miron. För vet ni. Jag ser väldigt många likheter i Miron och Blixten. Skrämmande många faktiskt. Enda skillnaden är att Miron är lite mer försiktig , större och inte riktigt lika pigg. Annars lyser Mirons ögon snällhet och trygghet. Lika envisa båda två och man får inget gratis. Men gör man rätt så går de jäkligt bra ! Blixten var envis som tusan men jag var alltid så trygg med han och han var så snäll. Mot alla ❤️ Man hoppas att saknaden ska minska, men helt ärligt så gör den inte de, jag kan fortfarande gråta floder över att jag saknar Blixten. Men ju mer tiden går, ju lättare blir saknaden. Fast den är fortfarande lika stor ❤️ Jag hoppas kunna skapa samma band med Miron och känner att vi är på god väg. Jag ser fram emot många år tillsammans med honom. Och massa roliga äventyr! Nu hoppas jag hovbölden ger med sig och att vi är på banan snart igen! Så länge får han vila och äta upp sig då han har varit lite mager. Så ska vi bygga massa muskler sen !! Under tiden lägger jag lite extra energi på hundträningen 👍🏻~ shopping ~

På väg till Gekås för shopping! Egentligen skulle både Hannah och Eric med. Men Eric fick jour tyvärr.. men vi ska nog kunna shoppa endå 😀 Ska handla julklappar, belysning till hallen hemma, julbelysning till fönstren, gardiner, grejer till Miron och massa mer. Konstigt nog blir de alltid dyrare än vad man tänkt. MÄRKLIGT !!😉~ Det går framåt~

Jag tror jag minsann fått en border collie hemma ist för staffe. Hahah!
 
Hope har fått sån energi sen vi flytta till huset och är alltid taggad på att göra något. Vilket är jätte kul!! Hon leker och härjar mest hela tiden.
 
Vi går kurs i höst/vinter på Skövde hundskola och jobbar på kontaktfälten för Gina. Vi har börjat med rc = running contact's. Vi är på gång iallafall, håller just nu på och lägger grunderna med mattan. Och target på gungan.
Missar dock nästa tillfälle så vi får jobba på som tusan hemma ist!
 
Känner att vi går åt rätt håll, vi utvecklas sakta men säkert! Farten har vi verkligen hittat, vilket är så roligt.Måste jobba på slalom och kontaktfällt. Sen kommer handlingen mer och mer.
 
Vi har en tävling kvar och det är i Axvall den tredje december. Hoppas på en agility pinne då!! Annars får vi satsa järnet 2017. Upp i klass 2 ska vi!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ~ Box vila en vecka ~

Att ha djur har sin baksida också...
 
Märkte förra veckan att Miron inte gick helt rent i traven. Så lät han vila några dagar för att se om det försvann. Han var varken svullen eller varm i något av frambenen. Det är ju halt i hagarna nu och en sträckning hade ju inte varit helt oväntat.
Så i fredags när jag skulle ta in han för att borsta lite och greja så var han block halt! Han hade jätte jobbigt att stödja på höger fram och ville helst inte vända sig för tight.
Nojjig som jag är så föreställde jag mig det värsta. Men wilma trodde på symtomen att det lät som en hovböld. Så hon ringde hovslagaren vilket tyckte detsamma och gav mig rådet att ställa in han på box till dagens efter då hon kunde komma. Under tiden skulle ja göra rent med jodopax, bommul och sen linda så att det inte kom in något smuts. Så sagt och gjort. Pappa och Christina kom och hjälpte mig, sen ställde vi in Uno och Miron i box under natten. ( Dom har ju i vanliga fall lösdrift och går in i stallet som dom vill). och i lördags kom Ullrika och konstatera att de var en hovböld. Miron hade gått ner på knä av smärta när hon rykte av skon. Stackarn!! Men han har blivit mycket bättre och stödjer på hoven nu! Men ska stå på box veckan ut, sen hoppas vi att vi kan börja rida lite smått igen.
 
Skönt att det ändå bara var en hovböld. Nu vet vi iallafall vad hältan berodde på. Jag hatar att inte veta vad en hälta eller liknande beror på.
 
Det positiva i det negativa är att jag har mycket att göra den här veckan + att jag jobbar sent och även jobbar över på torsdag, så det passa bra att lägga in en ofrivillig vila för mig och Miron.
 
Lägger upp en bild från huberthusjakten för ett tagsen. Inte världens bästa, men den duger ;)