~ Två nya familjemedlemmar~

Som rubriken lyder så kommer jag snart få hem två nya familjemedlemmar. Som jag längtar!! 
 
Just nu har jag ju Karshmir och Belico hemma. Och Karshmir kommer få fortsätta bo hos oss, iaf ett år till. Sen får vi se. Vi trivs så otroligt bra med han. En sån lugn och mysig herre. Karshmir är verkligen en riktigt läromästare. Jag litar på han till 100%.
Däremot så klickar jag inte lika bra med Belico tyvärr. Jätte tråkigt. Han är en super fin häst men är väldigt mycket häst. Belico är en häst som gärna stressar upp, han är inte helt trafiksäker och blir ofta nervös.Det gör att jag hela tiden måste vara på min vakt och aldrig riktigt kan slappna av. Vilket jag saknar. På grund av det har jag känt att jag tappat gnistan lite när det kommer till hästeriet. Tyvärr... Men Belico är en jätte trevlig häst. Väldigt social och rolig att rida, men han behöver mycket jobb och daglig motion, med de så kommer han bli en fin kille. Men det räcker inte med att motioneras 4 dagar i veckan. Han behöver mer stimulans. Jag hade nog kunnat lägga ner betydligt mer tid på han om jag kände att vi klickade mer än vad vi gör. Men nu är det som det är, och jag hoppas Belico får det han behöver i framtiden. Och att han kanske mognar till lite. 
Så därför har jag beslutat att inte ha kvar Belico.
Utan har under vintern letat efter ny häst. Och nu har jag troligtvis hittat min nya stjärna. Men det är inte bara en, utan två .
I slutet av maj kommer jag få hem Rose med föl. Rose är ett halvblod/fullblods sto på 10 år som är dräktig med Elholms Bonito och hon beräknas föla 18 April. 
Så det ska bli jätte spännande att få hem ett föl också! Något som är helt nytt för mig och även för Wilma. Vi kommer ha hästarna ihop. Eller jag kommer äga dem tills hon går ut skolan, sen är tanken att vi ska äga varsinn.
Så nu hoppas vi på att det blir ett fin och trevligt föl! 
Jag har inte kunnat provrida Rose, så därför kommer vi få ha hästarna ett halv år på prov först.Vilket känns jätte skönt. 
Rose har haft det tufft i sitt liv och jag vet inte hur mycket hon har kvar i bagaget. Utan det får tiden utvisa. Men jag hoppas att vi ska trivas bra ihop så det kan bli ett eller ja två köp.
 
Håll tummarna för oss .
 
Fina Rose .
 
 
Elholms Bonito. Visst är han läcker?!! 
 
 
 
 
 
 ~ Påsk ~

Gick nyss och längtade till påsk och långledigt. Men nu är det tisdag igen och jobbveckan igång! Vart tar tiden vägen?! 
Hade iallafall en härlig och lugn påsk! Umgåts med familj och vänner, grillat en del , agilityträning, långfredagsaktivitet på klubben, lugn utgång på Idas ( ''krogen'' här på landet) , lite jobb och hästarna har motioneras. Kort sammanfattning om min påskhelg. 
 
Men det bästa med hela helgen/påskveckan var ändå att Wilma hämtade hem sin nya hund. ÄNTLIGEN har Wilma hittat en hundkompis.
Wilmas nya hund heter Indra och är en 5 årig tollare. Tävlad klass 2 i lydnad, kan momenten i klass 3. Har två hopp pinnar i agility, tränad freestyle men inte startad = alltså en riktigt läromästare! Och det tror jag kommer passa Wilma perfekt! Trots åldern är Indra väldigt pigg och jätte fin. Så jag tror dem kommer vara ett perfekt team och Indra har mycket att lära Wilma. Även fast storasyster är avis så är jag också väldigt glad för Wilmas skull! Och det ska bli roligt att följa dem i framtiden. 
 
Det är ett tips till er som letar hund. Jag skulle rekomendera att ta en omplacering. Behöver inte vara negativt bara för den omplaceras. Kan vara sjukdom i familj, familjrelation tar slut, bortgång osv. 
Många skaffar valpar men förstår inte vad det innebär att ha hund. Det är så mycket mer än att bara köpa en söt valp.
Ett bra sätt att lära sig mer om hundar. Så vet man vad man ska göra och inte ska göra den dagen man köper en valp.
 
Jag har ju själv en omplacering och ångrar mig inte en sekund att vi tog över Hope! Nu däremot vill jag köpa en valp nästa gång. Men hade jag inte haft Hope tror jag ärligt talat inte jag hade klarat av en valp. Jag hade nog gjort vääldigt många misstag.Nu vet jag vad som är viktigt under valp tiden för att få en hund som kan gå lös, som kan vara hemma själv, som söker kontakt osv.  
 
Lägger ut en bild på Hope och Wilmas Indra från helgen. 
 
 
 
 
 
 ~vårkänslor~

Nu har de varit fint väder i några dagar. Vilket är helt underbart! Så fort solen tittar fram och de blir lite varmare får man genast mer energi och känner motivation till massor av saker.  
 
Nu när jag vakna är de dock molnigt ute och "tråk" väder. Jag som dessutom hade sov morgon idag vakna 7:45... har sovit dåligt i natt. Vet inte varför men vaknat endel och drömt om allt mellan himmel och jord. 
 
Men har iaf en ledig dag. Vilket är jätte skönt! Jobbar i morgon sen är jag ledig på fredag, jobbar lördag, ledig söndag och måndag. Så dumt att klaga! 
 
Ska fixa lite frukost och plocka i ordning här hemma innan jag åker till stallet för en ridtur tillsammans med Astrid. 
 
I måndags var vädret helt underbart så jag och Hope tog en promenad runt vanäs udde som finns här i Karlsborg.  Så himla fint! 
 
 
 
 ~ Hinner inte vara sjuk~

Gah! Har blivit dunder förkyld.... Och jag hinner inte vara sjuk nu! Dubbla jobbpass idag, jobb i morgon, stallet ska fixas och så ska jag förbereda inför tävlingen på lördag. Men men. Vila får jag göra en annan dag! Spenderade kvällen igår i soffan. Så är lite piggare idag iaf. Men min näsa är helt röd och snoret bara rinner... Hoppas de vänder snart. 
 
Verkar bli en härlig dag idag.  Solen håller på att leta sig igenom dimman. Sån tur jag har att jag jobbar på dagis. Där vi spenderar mycket tid ute!