~ Min fina ponny ~

Mitt hästliv rullar på och flocken har utökats med en till häst. Den här gången en PRE. Belico heter han. En sju årig valack men är som en fyra åring i utbildning. Jätte mysig och jag ser ifram emot våran resa tillsammans. Jag har han på foder ett år. Så får vi se hur det blir sen. Just nu håller vi på mycket med miljö träning då han knappt ridit i skogen förut och sen tränat vi mycket på att han ska hitta sin balans. Men de är så kul att ha en träningskompis igen. Karshmir och Blixten är ju så gamla så för dem blir det bara lite skogsturer och något pass på banan då och då. Iaf för Karshmir. Blixten är pensinär på heltid. 
 
När sommaren är slut och vi närmar oss vintern kommer jag behöva ta de tuffaste beslutet någonsin. Jag har bestämt mig för att ta bort Blixten. Jag hatar mig sälv och har flera gånger ställt mig frågan varför jag håller på med djur när jag vet att det någon gång kommer ta slut. Men beslutet/besluten känns så himla långt bort. Jag har aldrig behövt ta bort ett djur tidigare och det är jag glad för. Men någon dag kommer den dagen också... Tyvärr. 
Men nu är jag ganska säker på att det är rätt beslut. Och blir mer säker ju mer tiden går. Blixten är inte ren i sina ben och har börjat få lite svårt att äta. Och det finns inte så mycket att göra åt det. Han är 27 år och har levt ett härligt och bra liv. Jag är så glad att jag har fått 6 fina år tillsammans med Blixten. Han har blivit min bästa vän. Han är en så otroligt klok och egen ponny. Jag vet att han ALDRIG skulle göra något dumt mot mig. 
Den här sommaren ska bli en riktigt mys sommar. Blixten ska få vara så egen han kan vara och vi ska göra det Blixten vill. Massa bete och massa godis och kärlek. 
 
På måndag kommer Bixtens gamla ägare som hade han när han var ung. Ska bli jätte kul. Undra om blixten känner igen henne ? Men det tror jag. 
 
Min fina och helt underbara ponny kommer snart lämna mig. Hur ska jag kunna leva utan Blixtens härliga egenskaper och hans små hyss? Hans härliga pigghet ute i skogen. Alrid rädd och alltid pigg och framåt. Han är precis den ponnyn jag altid sökt efter. Vilken tur att jag hitta honom och vi fick många härliga år tillsammans. Det är alla minnen jag ska blicka tillbaka till och minnas Blixten för den härliga ponny han var. 
 
Usch nu rinner tårarna igen. och det är endå ett par månader kvar innan dagen kommer då vi ska skiljas åt. kan itne riktigt fatta de. Men vissa dagar blir jag mer påmind och då kan jag inte hålla inne tårarna. 
 
Förlåt mig Blixten, men beslutet är enbart för att jag älskar dig och bara vill ditt bästa. Du är den sista jag vill ska lida!  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback