~ Squats ~

Har börjat att träna squats. Och har gett mig på den här utmaningen! Ska bli spännande och se om det syns någon skillnad sen och om jag orkar 250 stycken i slutet... puh! Vågar du anta utmaningen? 
Har tagit före bilder, så efter bilder kommer om jag ser resultat! 
 
Har gjort dem tre första dagarna, och jag har VÄRLDENS träningsverk! Haha. 
 
 
 
 ~ Dålig uppdatering ~

Hej på er! 
Förlåt för dålig uppdatering... Har börjat praktiken nu, så har precis avklarat första veckan. Jag praktiserar på Sätra Herrgård där jag trivs väldigt bra och personalen är trevlig! Lätt ett jobb där ja skulle kunna jobba efter skolan, hoppas kunna få in en fot där för lite extra jobb! 
Får riktigt god mat på dagarna, och i torsdags fick vi tre rätters! Vi åt mellan varven när vi servera. 
Känner att jag typ kommer gå upp massor med all den goda maten... Och springa hinner jag knappt heller för praktiserar så dumma tider... Men ska passa på i helgen! 
 
Annars rullar allt på! Veckan har för det mesta bestått av praktik... Men nästa vecka är det lugnare! Då ska jag rida, träna Hope , träna mig själv osv! 
 
 
 
 ~ Ingen skola på 6 veckor~

Ingen skola på 6 veckor, vilket är hetl underbart! Hade få lektioner både idag och i morn, så är ledig. Och nästa vecka börjar praktiken, så skönt att inte behöva tänka på skolan!! 
 
Har precis städat passaten, så nu är den ren och fin igen! Såg ut sem ett kaos i den.... hehehe.

Ska krypa ner i soffan och glo på lite tv serier och sen ta tag i maten, läxorna och även tvätta. Full rulle även fast man är ledig! 
 
Ikväll är äntligen agilityn igen! Veckans höjdpunkt! 
 
 ~ Mysdag ~

Sitter i skolan och är super trött... Har haft värsta svenska passet, och har fått en stor gruppuppgift som helst ska vara klar innan fredag, men vi får nog lämna in vårat efter praktiken... Så känner mig lite halvt stressad... Men ska försöka lugna mig själv lite. Jag stressar väldigt lätt, och jag måste skärpa mig med de. Varken nyttigt för mig själv eller för människor i min omgivning.  Slutar 4 idag, så lång skoldag... Men Niklas fixar maten idag, sen ska vi iväg på lydnadsträning med Hope ( om det inte spöregnar för mycket..) och sen ska jag plugga. Mer än så ska jag inte göra idag!
Ska bli skönt att vi börjar praktiken nästa vecka. Så 6 veckor är ja ifrån skolan om man räknar med höstlovet. UNDERBART! Jobbar hellre, och är ledig efter jobbet. Än att vara i skolan + att behöva plugga en massa hemma...  Oj, blev ett lite rörigt inlägg. Men var tvungen att skriva av mig lite!  ~ Min piggelin ~

Åkte upp till stallet igår efter skolan för att träna Liados i paddocken. Men Wilm aoch Astrid var där också för dem skulle rida ut en liten tur på JanE & Blixten, så jag hängde med dem ut först som en liten uppvärming. Blixten var pigg som en lärka, vilket gjorde dem andra två lite stressade. Så Liados stutsa lite och trippa en del. Så fick hoppa av och gå en liten stund, men sen blev han lugnare och även Blixten och JanE. Så roligt att se när Blixten är pigg, det lyser om han. Inte märks det att han är 25 år då! 
 
När vi kom hem så tog jag hoppade jag lite hopphinder med Liados. Bara ca 60 - 70 cm. Hade dressyr sadel vilket inte är praktiskt varken för mig eller för hästen. 
Liados har tidigare tävlat 130 hoppningar, så ni kan ju fatta att hästen kan hoppa! 
Även fast inte jag gjorde rätt i början så hjälpte han mig så att det blev rätt. Det var riktigt roligt att hoppa igen! Har typ inte gjort det på minst ett halv år. ( förutom när jag provred Pselma). Liados har en del att lära mig! ;) 
 
 
 ~ kanske sista för i år? ~

Anmäldewilma och mig med hundarna igår till en ny agility tävling. Den håller hur den 29 september och är en inoficiell. Båda hundarna ( Melwin & Hope) startar två hoppklasser efter som det är öppenklass. Så ska bli roligt och se om Hope är lika taggad när hon ska köra den andra klassen. 
Men tyvärr så tror ja det blir sista tävlingen för den här säsongen... Hittar inga som är i närheten tyvärr... eller jo en, men den är när Niklas ska ha sitt födelsedags kalas... en håller tummarna för att det dyker upp någon mer! 
Annars kör vi igång nästa säsong igen! =D 

Ska träna lugnt innan tävlingen och inte köra för hårt. Dem två senaste träningarna har det gått riktigt bra och Hope har varit taggad. Och även blivit mer taggad på slalomet. Men vi har en bit kvar med slalomet. Så jag kör varannan gång 4 pinnar och varannan gång 8 pinnar. Och sen någon gång ibland 12 pinnar. 
 
Sen tog jag med en av Hopes pipleksaker, och det gjorde det hela mycket mer taggande och roligt för Hope! Så den får åka med hädanefter! 
 
 
 
 ~ spåra ~

I onsdags så gjorde jag & Hope för första gången, ett personspår! Ska jag vara ärlig så trodde jag att det inte skulle gå så där super bra fter som vi aldrig gjort det, och Hope är ingen hund som direkt spårar. Men jag hade fel! Vi spårade tillsammans med Sandra & Victoria somhar gjort det förr och var riktigt duktiga! 
 
började med att stamma och vrida mina fötter precis vid vägkanten av en grusväg. Sen gick ja små steg rakt fram, och på varannat steg lade ja en godis bit. Och så gjorde jag cirka 40 meter. Och slutet av min sträcka så la jag en boll. ( När Hope hittar bollen ska det vara bus och lek med massa beröm.) 
Sen lät vi spåret ligga i ungefär 20 minuter? 
När jag började gå så gick ja sakta för att det är Hope som ska gå före mig och nästan dra lite i kopplet. Vi började inte där jag hade börjat sträckan utan gick över sträckan alltså tvärtom typ. Vi gick väldigt sakta så att Hope skulle få upp spåretoch hitta godisbitarna. Vilket hon gjorde, så när hon stanna för att nosa/ äta godis stannade jag också. För det är alltså hon som ska gå före. 
Hon hitta tillslut bollen och matte blev super stolt!! 
 
Sen på direkten så gjorde vi ett annat likadant spår fast som Vicoria lagt. Det tog lite längre tid att hitta leksaken. men hon gjorde det ! Trodde det skulle bli mycket svårare att få upp spåret när en annan hade gått. Men det gick ju super bra det också. 
 
Så jag var riktigt nöjd och Hope riktigt trött! ;) 
Men det var verkligen super kul. och något jag absolut kommer att fortsätta med! 
 
 
 
 ~ Dålig uppdatering ~

Förlåt för dålig uppdatering! Har haft en ganska hektisk vecka... Men den här helgen blir en lugn helg, vilket varken jag eller Niklas haft på länge. Så känns nästan lite konstigt! Hahah. 
 
Sitter för tillfället och äter lite frukost som består av yoghurt & musli, macka, äppeldryck och ett kokt ägg! SÅ ser min frukost ut typ varje dag... Men gott är det! 
Ska ta tag i disken sen samt byta sängkläder och plocka i ordning här lite! 
Sen ska får det bli en springtur innan ja fräshar till mig! 
 
 
 
 ~tråkigt i skolan ~

 
 ~ Något ja inte gjort på länge ~

Ska äntligen skritta en tur på Blixten idag. Blir ingen långtur. Men bara vi två, skrittandes i skogen. Helt underbart!
Har ju tränat han lite i paddocken ca 1 gång i veckan. Och även ridit lite barbacka då. Så han komemr nog gilla att äntligen få komma ut!
Astrid hade ridit han lite i torsdags ( tror ja) så det var ju bra!
 
 
 
 
 ~ Paket på posten ~

Beställde ett utställningställt förra veckan, som kom redan igår! Det kallar jag snabb leverans! Så ska skynda mig efter skolan att åka till Tiveden. Tar cirka en halvtimme dit och jag kommer hem vid 17:30, och affären stänger 18:00! Så blir tajt... Men men! Täntke ringa till affären och säga att ja kommer vid 6 så dem inte hinner stänga.
 
 ~ Värdens bästa ~

Hur fin är hon inte? Tror ja dör lite smått inombords! Min så otroligt vackra hund! 
 
 
 
 
 ~ Finns nog ltie hopp iallafall ~

Träffade Sandra och hennes hundar på brukshundklubben igår. Vi hade bestämt att vi skulle träna. Sandra hade fått många bra tips från hennes kurs hon går just nu. Så vi körde det som hon hade tränat på.
Började med en liten bana som var i formen M. Fast ett mjukt M. Använde oss bara av hopphinder och en tunnel. Gick jätte bra ! Sen gjorde vi upp en liten annan bana med bara hopphinder där vi tränade på framåt och bakdelsvändningar. Hope var jätte duktig och hade lite mer energi än förra gången. Så testade också ett slalom. Och vi har en del att jobba på där för att Hope ska tycka det är roligt. Men igår så hade hon mer fart än vad hon haft innan. Så stolt. Sånna ögonblick för mig att inse att det inte är helt omöjligt ändå!
Hope är ju inte den hunden med super fart tillskillnad från border collies, men istället kan vi träna noggrant på att banan ska sitta ordentligt. Så länge jag ser att Hope vill, så finns det en framtid för oss!
 
 
 
 ~mer bilder ~

Tog en promenad med Hope tillsammans med Frida & Vera igår. Blev en timmes promenad. Jag passade på att ta kort också. Fick några riktigt bra!  Ska leta reda på kameransladden bara så ska ja lägga upp dem!  
 
 
/Mathilda~ Kommer bli så jäkla bra ~

Har en riktigt rolig grej på gång! Läser kursen entreprenörskap i skolan, och har fått i uppgift att skapa ett företag/ aktivitet/projekt. Så har kommit på världens grej med min handledare !  Har med hundar att göra. Ni kommer få ta del av mitt projekt lite längre fram! Så håll ögonen öppna.
 
 ~ Äntligen ~

I både måndags och tisdags slutade jag 16:00 och var hemma 18:30... så han inte med så mycket mer än att äta, gå promenad med Hope och plugga.... Men idag så har jag lite ''ledigt'' från läxor och prov, så ska åka upp till Blixten efter maten. LÄNGTAR! Man behöver hästarna för att bli sig själv igen! Haha. 
 
Tänkte borsta och göra han fin ordentligt och sen köra lite markarbete från marken med han i paddocken. 
 
Min fina ponny! Önskar att han kunde leva så länge jag levde och vara typ 10 år hela tiden! Tänk vilken distans och hopphäst jag hade haft i dagsläget i såna fall! 
 
 
 ~ samlar energi inför plugg..~Är ute på promenad innan de är dags att plugga. Svenska prov på onsdag om författare och ordklasser.
/Mathilda~ Kurs i skolan ~

Nu ni...
Ska lära mig blanda drinkar och annat skoj i skolan nu ! ;-)/Mathilda~ Våran första tävling tillsammans ~

Agility tävlingen gick super bra igår! Är så stolt över hope! Jag trodde att vi skulle bli diskade för slalomet är inte våran starka sida. Men vi klara oss runt hela banan utan att bli diskade!! 15 fel ( två vägringar oh 5 fel) och lite tidsfel. Men vi klarade oss!! Så nöjd ! De var ju som sagt våran första tävling och jag åkte mest tid för att ha skoj med min hund och det hade vi! Så nu ska vi hem och träna på massa tips som vi fick av Ebba igår ! Ska göra slalomen mycket roligare och få hope mer taggad. Hon tycker ju slalomet är skit tråkigt. Och efter halva banan börjar hon tröttna lite. Hon får inte riktigt samma fart som i början. Så nu ska vi köra korta banor och kanske bara 10 min träning åt gången. Men iaf. Jag är så stolt över att ha världens goaste hund!!/Mathilda