~ mums ~

Hopans ben hon fick när vi var på Arkens zoo i måndags. Läste en artikel om hur mycket skit det finns i "hudben" och "hudknutar". Ska försöka leta reda på artikeln så ni också kan få läsa. De stod mycket intressant där !

Så nu har vi köpt ett naturligt oxben till Hope ! Och hon älskar de ! Dock fiser hon illa. Hahha. Men de kan också bero på att hon börjat med ett nytt foder.


/Mathilda~ shopping ~

Handlat för fullt på gekås ! Nöjd över dagena fynd! :-D Ska visa er en annan dag vad ja köpt ! Nu är det grilltime och mys vid stugan ! /Mathilda~ Ledigt ~

En veckas ledighet framför mig. Ska bli såå skönt!! Startar min lilla ledighet med två dagar i Ullared. Här ska det shoppas! Både till häst, hund, lägenhet och mig själv såklart! 
 
Shoppade nytt foder till Hope idag också, ska berätta mer om det en annan dag. Men tror de kommer bli super bra för Hope. 
 
Ne klockan är mycket och ja måste vila så jag orkar med shoppningdagarna ! Haha...
 
Bild från förra årets utomlandsresa till Mallorca! 
 
 
 ~ Röd som rosor ~

Medans jag sitter med färg i håret så ligger Hope brevid mig och sten sover.  Mysigt! 
Ska snart ta tag i lite sysslor här hemma ( ser ut som en bomb slagit ner ). Sen ska jag och Hopan åka upp till Blixten för att pyssla lite med han och gå en promenad. Tänkte klippa hans man samt tvätta svansen! 

Var tänkt att jag skulle ha provridit en ny häst på söndag, men det blev inställt. Så nu ska jag leta vidare i lugn och ro efter någon annan bra häst! Är ju dags för mig att gå upp från ponny nu. Men söker främst en låne häst som jag i framtiden kanske kan köpa om allt passar. Så vet du/ni någon fin häst, helst valack som är lite mer sportmodell och som gillar hoppning och långa härliga skogspromenader, så hör av er!! 
 
 
 ~ Ridtur på fina Blixten ~~

 Har inte ridit blixten sen vi flytta han till Kopparhult igen, han är ju gammal och får mest komma ut på lite promenader och pyssel! Men han verkar trivas bra med det också! 
 
Frida följe med mig upp , så hon red Ronja och jag Blirre. Blev en väldigt lyckad tur.  Blixten gick på väldigt bra och var mest ''stapplig'' i början, men sen mjukna han upp och blev mer pigg ju mer red! Haha, ibland märks det inte att han är 25 år!
 
Fina ponny! 
 
 ~ utställningsträning ~

Åkte till hundklubben förut för att få lite tips och hjälp av Sandra inför våran första utställning. Fick många bra tips på hur vi ska träna och tänka på. Så otroligt tacksam över att ha så många bra och duktiga människor omkring mig! Utställningens träningen gick iallafall bra, och nu vet vi vad vi ska träna och tänka på!
Körde även igen Lydnad klass 1, vilket gick otroligt bra!! Har haft ett uppehåll på mer än en månad, och Hopan har aldrig varit så duktig! Stolt matte!!!

 
 
 ~ Koppelträning~

God kväll! 
 
Har precis kommit in från en promenad med Hopan! Var ett tagsen vi tränade på att gå fint i kopplet samt linförigheten till lydnaden! Men de gick faktiskt riktigt bra för att inte ha gjort det på länge. När vi tog över Hope drog hon en del i kopplet, så jag fick börja om från ruta ett med koppelträningen. Och nu börjar hon gå riktigt fint i kopplet! 
En övning jag har gjort mycket under våra promenader är att så fort hon börjar dra i kopplet, så byter jag riktigt väldigt fort, oftast vände rjag bakåt och går tillbaka den väg vi kom. Men jag går bara 5- 6 meter. Hon ska helst inte vara medveten om att jag vänder, utan det ska bli lite som '' oj vart ska du matte??!! GLÖM INTE MIG''.
När man tränar på det väldigt mycket så blir det tillslut att hon måste ha ögonkontakt med dig och ha koll på vart du går, för när som helst kanske du som förare vänder?. Förstår ni hur jag menar? 
 
En annan övning är att så fort hon drar så stannar jag. Sen väntar jag tills hon har ögonkontakt med mig. och direkt när hon kollar på dig så får hon en godis och beröm. och fortsätter man så så har du snart en hund som söker ögonkontakt med dig under era promenader! 
 
Det var lite av dagens tips! Om du/ ni inte rikrigt förstår hur jag menar så hör av er så ska jag försöka förklara mer noggrant! 
 
 
 Hope

Hope är en tik på 2 år och är en renrasig Staffhordshire Bullterier med stamtavla. 

Vi har ägt Hope sedan sommaren 2012 och är väldigt glada över att få ha en sån himla fin tjej!
Hope är en väldigt mysig och glad hund som älskar människor och det bästa hon vet är när hon får leka med bollar och andra roliga leksaker. Det är sällan Hope skäller och hon har aldrig visat något aggresivt beteende, vilket är otroligt skönt! Hope går väldigt bra ihop med andra hundar, speciellt unghundar. Hon älskar att leka med sina hundkompisar och kan ibland bli lite väl hårdhänt för hon tycker det är så roligt, men hon är också väldigt försiktig!  
Hope är otroligt lättlärd och älskar att jobba och lära sig nya saker. Hon kan en del tricks så som pussas, high five, rulla runt, slalom mellan mina ben, snurra runt osv.... 
Just nu tränar vi agility en till två gånger i veckan. Hope är en väldigt snabb och tycker det är roligt! Men regnar det eller är för varmt, då tycker hon inte det är lika roligt och fuskar då gärna lite. Men jag förstår henne, det är ju inte allt för roligt att springa i regnet! 
Vårat mål är att starta en tävling till hösten. Fast bara i hoppklassen. Det viktigaste är att man har roligt tillsammans och tycker att det är skoj med agilityn! Och Hope började träna agility i våras, så därför ser vi bara den första tävlingen som en träning. Och ett sätt att träffa nya människor och hundar. 
Vi tränar också lydnad klass1 , men förtillfället så har vi haft lite uppehåll då jag jobbar mycket och sen siktar vi på agilityn just nu. Men efter sommaren så ska vi ta tag i lydnads träningen igen! När våran första tävling blir återstår att se!
 
Det var lite kort information om Hope. Vill du/ni veta mer om min guldklimp så var inte rädda att fråga! Jag svarar gärna!
 
 
 
 
 Ekeholms Blixten

Världens bästa ponny! 
 
 
 
 
Blixten eller Blirre som han kallas är en New Forest på 25 år som är 147,8 cm. Just nu lever Blixten pensionärs livet vilket han trivs med väldigt bra. Han rids/promeneras med cirka 2 till 3 dagar i veckan.
Blixten har i sina yngre dagar tävlats en hel del. Både hoppning, dressyr och fältävlan, men mest hoppning. Blixten har varit i mina ( pappas) ägor sedan 4 år tillbaka. Blixten var 21 år när vi köpte han, men otroligt pigg och fräsch för sin ålder! 
Jag hade tidigare haft tv¨ganska sega hästar som mer var skogsmullar. Så Blixten var en helt ny häst med helt annat tempo i. Vilket jag fastna mest för. Blixten och jag tävlade en hel del. Och det var med han som ja fick mina första felfria rundor och placeringar. 
Blixten är otroligt snäll och lugn. Han är trafiksäker och väldigt stabil att rida. Han har aldrig sparkats, bockat eller dragit. Bättre häst får man leta efter!! 
 
Blixten har varit en riktigt läromästare för mig! Jag har lärt mig så mycket tillsammans med han. Den ända nackdelen Blixten har är att han ibland kan bli väldigt pigg och stark ibland. Men jag som känner han har absolut inga problem. Men nya ryttare och nybörjare vill han gärna testa... Men han är underba ändå!
 
Blixten börjar som sagt bli gammal och det börjar tyvärr märkas. Men hans tänder är väldigt fina och han behadlas just nu för borelia. Jag håller tummarna för att han ska klara sig ett år till. Men märker jag att han blir dålig och inte har den livsgnistan kvar så kommer tyvärr ett tråkigt beslut att fattas. Och det kommer bli de jobbigaste beslut jag någonsin fattat! 
 
Men än så länge är Blixten pigg och glad! Och det är det viktigaste! För han är världens bästa ponny bus! 
 
 
Vill du/ni veta mer om min fina ponny. Så var inte rädda att fråga.
 
 
 Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.